Domeinnamen en Hosting
Waarom eigen domeinnaam kiezen?
Stichting Internet Domeinregistratie Nederland
Het kan voorkomen dat u in het verleden een website heeft laten maken, met hierbij een domeinnaam. Het kan mogelijk zijn dat u hiervoor betaald heeft maar niet officieel de eigenaar bent van deze domeinnaam. U kunt dit zelf controleren via Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN)
Andere domeinnamen?
Als u een internationaal bedrijf heeft kunt u uiteraard uw domein laten uitbreiden met internationale domeinnamen zoals België (.be), Duitsland (.de), een commercieel domein (.com), organisaties (.org) of een Europees domein (.eu). Andere zogenaamde top-domain levels zijn ook mogelijk.
Wij registreren uw domeinnaam volledig en zorgen ervoor dat dit op uw naam wordt geregistreerd en niet op onze naam, u blijft juridisch eigenaar. Vraag naar de prijzen en wij kunnen voor u deze adminitratieve zaken regelen. In sommige gevallen is een verklaring nodig..
Overstappen van websitebouwer
Overstappen van telecomprovider met behoud van telefoonnummer is makkelijk. Overstappen van websitebouwer met behoud van uiterlijk kan voor problemen zorgen. De opdrachtgever denkt vaak dat de website van hem is, omdat hij er voor betaald heeft. De websitebouwer ziet dat vaak anders. Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestopt dus is het van hem.
Deze problemen kunnen voorkomen worden door dit in een eenvoudig contract vast te leggen.
Waarom eigen domeinnaam kiezen?
Geen absoluut recht
Een handelsnaam/domeinnaam is geen absoluut recht: er is slechts bescherming als er verwarring kan optreden bij de buitenwereld wie nu wie is (iemand geeft bijvoorbeeld een slechte review over u omdat ze bij u denkt gekocht te hebben en niet bij de concurrent wiens naam één letter met die van u verschilt). Bij het beoordelen van verwarringsgevaar kijkt de rechter waar de klantenkring van u beiden zit (levert u beiden in heel Nederland of is het een restaurant dat geen volk buiten de regio trekt) en uiteraard of er een overlap is in uw activiteiten. Maar let op: zelfs het recht om tegen verwarrende handelsnamen op te treden is niet absoluut, zoals hierna zal blijken.
Volledig beschrijvend = nul bescherming (tenzij)
Zorg er voor dat uw handelsnaam/domeinnaam niet volledig beschrijvend is. Een volledig beschrijvende handelsnaam van ondernemer 1 (u) geniet nul bescherming tegen iemand (ondernemer 2) die dezelfde handelsnaam kiest. Die bescherming is er ook niet als sprake is van verwarringsgevaar of zelfs daadwerkelijke verwarring, tenzij er sprake is van “bijkomende omstandigheden” (verleden/gedrag/intenties van ondernemer 2) die maken dat iedereen roept “dat kan je niet maken”. Dat patiëntgegevens bij de verkeerde terecht kunnen komen (omdat de mailadressen gelijk zijn aan de domeinnaam) was geen bijkomende omstandigheid, maar onderdeel van het verwarringsgevaar, zo bleek in de rechtszaak van Fysio Roermond tegen Fysiotherapie Roermond. Beschrijvingen moeten immers worden vrijgehouden voor iedereen om te kunnen gebruiken. In de zaak Parfumswinkel.nl tegen Parfumswebwinkel.nl zei de rechter dan ook “slechts wanneer een in hoge mate ongebruikelijke louter beschrijvende handelsnaam wordt gevoerd – zoals wellicht: ‘hoge hakjes-winkel’ voor een schoenenwinkel – zou denkbaar kunnen zijn dat verwarringsgevaar voldoende is”. Er van uitgaand dat u als eerste een volledig beschrijvende handelsnaam/domeinnaam voerde in gebruikelijke bewoordingen, is het aan u om te bewijzen dat er sprake is van “bijkomende omstandigheden”. (bron: webdesign.nl)
Het kan voorkomen dat u in het verleden een website heeft laten maken, met hierbij een domeinnaam. Het kan mogelijk zijn dat u hiervoor betaald heeft maar niet officieel de eigenaar bent van deze domeinnaam. U kunt dit zelf controleren via Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN)
Vraag naar de prijzen en wij kunnen voor u deze adminitratieve zaken regelen. In sommige gevallen is een verklaring nodig..